Skip to main content

Förfrågningar:
info@ambiductor.se

Support:
support@ambiductor.se

Telefon:
+468-501 676 76

 

Energimätare, vattenmätare, oljemätare, Internet-of-Things och smart metering

24 april 2018

Sveriges första VA-mätare med LoRa

Idag skickar vi ut Sveriges första projekt med vattenmätare med integrerad LoRa, anpassade för debitering inom VA-branschen.

Ambiductor FLOW 4 med LoRa till Västkusten

Mätarna är de första i en rad olika projekt. Dessa ska till en kund på västkusten som även sätter upp sitt eget LoRa-nät med en gateway från oss. Vi har även hjälpt kunden lägga upp alla mätarna i ett gratiskonto på en nätverksserver. För att bygga större LoRa-nät så krävs ett betalkonto på någon av alla de nätverksservrar som finns på marknaden.

Till mätarna ansluts sen Ambisolution, som är vår applikationsserver. Syftet med den är att kunna styra hur alla mätare skickar sina data. Då kan vi ändra vad som skickas, när det skickas och hur det skickas. Där kan man även övervaka trafiken och både dekryptera och avkoda hela telegrammet. Export i ett antal olika format finns tillgängliga.

Alla delar följer alla EU-regler och nationella regler för samhällskritisk information. Mätarna är av ultraljudstyp och innehåller larmer för läckage, överflöde, torrlagd mätare m.m. och har ett mycket lågt startflöde.

Detta projekt blir alltså Sveriges modernaste VA-anläggning och trots att media hävdar att Stockholm ska blir världens första smarta stad, så ligger vi Stockholmare långt efter västkusten inom smart styrning och mätning.

 

Kontakta oss på 08-501 676 76 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för mer information.


Telefon:
Epost:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Förfrågningar: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Support: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Tel +468-501 676 76

Propellervägen 8 B, 183 62 TÄBY, Sweden

Vi stöttar

Köp våra produkter hos välsorterade grossister

© Copyright 2010 - 2024 - Ambiductor AB - All Rights Reserved - Plattform av Joomlaproffs.se