+468-501 676 76

Energimätare, vattenmätare, oljemätare, Internet-of-Things och smart metering

Gäller: Ambiductor HEAT 1, Ambiductor FLOW 4

Mätaren har 2 pulsutgångar som även kan användas som ingångar.

Anslutning

Pulser ansluts enligt följande.

Plintnr Anslutning
50 Pulsin/utgång 2 - GND
51 Pulsin/utgång 2 (volym för testläge)
52 Pulsin/utgång 1 - GND
53 Pulsin/utgång 1 (energi för testläge)

Fabriksinställning

Utgång 1 (plint 52,53): 1 kWh/p (gäller för Ambiductor HEAT 1)

Utgång 2 (plint 50,51): 1 l/p (gäller för Ambiductor HEAT 1 och Ambiductor FLOW 4)

Jumpers

Anslutning av jumper 1 ändrar pulsutgång 2 till pulsingång.
Anslutning av jumper 2 ändrar pulsutgång 1 till pulsingång.
Anslutning av jumper 3 sätter mätaren i programmeringsläg.

Under programmering måste jumper 3 monteras. Det är mycket viktigt att ta bort den efter att programmeringen är klar, då pulser och batteritiden påverkas. Se sid 4 i driftinstruktion.

Jumpers

Exempel på programmering

För att programmera mätaren krävs:

Om pulsingång 1l/p önskas på ingång 1

1. Anslut mätaren till en dator via optiskt öga eller M-bus
  2. Montera jumper 1
  3. Montera jumper 3 (endast under programmeringen)
  4. Starta programmet och välj rätt port.
  5. Klicka ”Program Settings”, välj rätt port, ”Ok”
  6. Välj "Configuration"-tabben och klicka "Read full configuration"
  7. Ändra ”output” till ”input” under pulskanal 1.
  8. Välj pulsvärde (fabriksinställning 0,001m3 d.v.s. 1l/p)
  9. Klicka ”Write full configuration”
  10. Dubbelkolla gärna programmeringen genom att starta om programmet och välj ”Read full configuration”
  11. Stäng program och ta ur jumper 3