+468-501 676 76

Energimätare, vattenmätare, oljemätare, Internet-of-Things och smart metering

Installera ny Qalcosonic W1 med Netmores app

Gäller: Qalcosonic W1

OBS! För lyckad installation krävs att mätaren kan monteras på rör, med flöde igenom.

Förberedelser

1. Säkerställ att mätare är provisionerade hos Netmore och i AmbiSolution.
  2. Medtag rätt montageutrustning inklusive momentnyckel.
  3. Erhåll inloggningsuppgifter till Netmores app.

Mekaniskt montage

Krav på installationsplatsen

Mätarna kan monteras i alla riktningar utom vertikalt nedåt eftersom det påverkar vattentrycket negativt och kan leda till larm för torrlagd mätare.

Rör måste vara vattenfyllda och trycksatta för att mätningen skall fungera.

Observera krav på omgivning och temperatur.

Åtdragning av kopplingar

Moment för åtdragning av kopplingar får inte överstiga följande värden.

Mätare skall sitta i konsol. Mätare skall alltid ha avstängningsventil innan och efter montageplatsen.

Ej raka rör kan leda till läckage eller skador på mätarens gängor.

Efter montage

Plombering skall göras med wire eller plomberingsanordning.

Aktivera radio genom att spola igenom minst 10 liter vatten.

Netmores app

Appen nås genom att skriva in https://portal.blink.services i browsern. Fungerar i alla typer av telefoner (Android, iPhone m.fl.).

Det krävs inloggningsuppgifter för att komma åt mätare.

Hitta rätt mätare

Anslut till Netmores portal med telefon/platta

Klicka på 'Installera sensor'.

Klicka på streckkoden.

Scanna mätarens QR-kod eller ange serienumret manuellt.

Installera sensor

Ange installerad = Ja

Ange placering (se bild nedan)

Ta foto (frivilligt)

Kontrollera karta och adress.

Klicka på ‘Uppdatera position’ om det behöver ändras.

Adress kan även anges manuellt.

customerInfo: Frivillig info om mätaren.

facilityID: Anläggnings-ID

municipality: Kommun

Kontrollera uppkoppling vid behov.

Eftersom uppkoppling kan ta tid bör man inte stanna kvar och vänta.

Placering av mätare (enligt ovan):

Välj bästa beskrivningen.

Mätarbrunnar = Källare.